Rychlý přístup

Somfy znovu zvyšuje komfort vašeho domova, tentokrát díky technologii Zigbee

Pro naši nabídku chytrého vnitřního stínění si společnost Somfy vybrala technologii Zigbee. Je otevřená, spolehlivá, úsporná a nabízí majitelům chytrých domácností celou řadu výhod.

Komunikační protokol pro motorizované stínění propojené s chytrou domácností

Různá zařízení aktivně používají komunikační protokol, což je druh jazyka tvořený souborem pravidel, pro vzájemný přenos informací. Tyto protokoly se mohou lišit ve struktuře a využívat různé frekvence pro komunikaci.

Mezi bezdrátové protokoly patří například RTS, io-homecontrol, Bluetooth, Thread, Z-Wave a Zigbee. Protokoly spolu nemohou komunikovat přímo, ale lze je použít v kombinaci se systémem zařízení chytré domácnosti pomocí řídicí jednotky, hubu nebo brány, které mohou podporovat více protokolů - jako to umí například TaHoma® switch.

Chytrá domácnost pomocí Zigbee

Jako celosvětově rozšířené a bezpečné řešení internetu věcí (IoT - Internet of Things) otevírá Zigbee širší svět komfortu pro automatizaci chytré domácnosti. Zigbee poskytuje standardizovanou síť a jazyk pro zařízení chytré domácnosti a umožňuje tak vytvořit ekosystém produktů, které spolu bez problémů spolupracují.

Například kompletní řešení chytrého stínění v interiéru od Somfy je vybaveno technologií Zigbee 3.0. Chytré ovládání od Somfy pomocí TaHoma® switch centralizuje a propojuje domácnost díky protokolu Zigbee 3.0. Díky tomu je používání interiérového stínění plynulejší a jednodušší. Veškeré motorizované interiérové stínění je kompatibilní se systémem chytré domácnosti a plně se do něj integruje.

Se Somfy přes Zigbee do světa kompatibility

Využijte svůj domov naplno například pomocí hlasového ovládání. TaHoma® switch a aplikace TaHoma® spolupracují s Apple HomeKit, Amazon Alexa a Google Home. Stačí dát povel - a je to! Snadno také rozšíříte svoji chytrou domácnost o zařízení kompatibilních značek. Vybírat můžete až z 300 různých typů kompatibilních produktů:

  • Somfy nabízí širokou škálu produktů pro interiér i exteriér domu, včetně vnitřního a venkovního stínění, markýz, pergol, přístupových a bezpečnostních prvků a chytrých zásuvek.
  • Přední značky, jako jsou Phillips Hue, Sonos, Velux, Legrand, Schneider Electric, Simu, Atlantic, Hitachi, Netatmo a další, se spojily se společností Somfy. Máte k dispozici mnoho možností, které vyhovují vašemu domu, potřebám a životnímu stylu, s osvětlením, hudbou, radiátory a dalšími - vše můžete ovládat pomocí TaHoma.

Váš domov se mění s vámi

Díky interoperabilnímu standardu Zigbee a kompatibilitě TaHoma s mnoha různými značkami zařízení pro chytrou domácnost se váš domov změní tak, jak vy potřebujete. Váš vkus a přání se mohou měnit. Díky Zigbee a TaHoma máte jistotu, že bude vaše chytré vnitřní stínění fungovat vždy bez problémů s jakoukoli budoucí změnou v technologii chytré domácnosti.

Zjistěte více
Kategorie
Tagy
Disqus is inactive